Amerikkalainen rumpalilegenda iskee jazzfestivaalin käyntiin tänään

Jaa Facebookissa

DIG.-festivaalin konsertit käynnistyvät varsinaisesti torstaina, mutta rumpalilegenda Jeff ”Tain” Watts soittaa konsertin jo tänään, 13. lokakuuta, isännöimänsä rumpuklinikan jälkeen. Watts nousee Musiikkitalon Black Boxin lavalle trumpetisti Jukka Eskolan, kitaristi Teemu Viinikaisen ja Hammond-urkuri Mikko Helevän kanssa kello 19 esittämään jazzstandardeja.

Watts on valittu kaksi kertaa parhaaksi rumpaliksi Modern Drummerin äänestyksessä. Seitsemän Grammy-palkintoa saanut Watts on esiintynyt muun muassa Branford Marsalisin, Michael Breckerin ja Ravi Coltranen kanssa. Hän on aikamme kysytyimpiä jazzrumpaleita, mutta on silti ehtinyt julkaista myös kahdeksan soololevyä.

Tämän varaslähdön lisäksi Watts rummuttaa myös DIG.-festivaalin avajaispäivänä. Torstaina Wattsin rinnalla nähtävät suomalaismuusikot ovat saksofonisti Joonatan Rautio, pianisti Aki Rissanen ja basisti Antti Lötjönen. Tämän kokoonpanon lisäksi luvassa on latinalaisamerikkalaisen kitarajazzin terävintä modernia kärkeä brasilialaisen Chico Pinheiro Groupin muodossa.

Saksofoni on teemasoitin perjantaina, jolloin kuullaan sekä eurooppalainen että pohjoisamerikkalainen lähestymistapa soittimeen. Ruotsalainen Fredrik Lindborg esiintyy LSD-trionsa kanssa Euroopan jazzperinteestä ammentaen, Walter Smith III puolestaan kvartettinsa kanssa vastaa rapakontakaisen jazzin modernisoinnista.

Edellä mainitut kaksi maanosaa paiskaavat kättä lauantaina. Blue Notelle levyttävä pianisti Joey Calderazzo on Wattsin tapaan tehnyt yhteistyötä muun muassa Michael Breckerin ja Branford Marsalisin kanssa. Brecker puolestaan on kehunut Jerry Bergonzia tenorisaksofonin kuninkaaksi. Amerikkalaiset Calderazzo ja Bergonzi esiintyvät ruotsalaisbasisti Johnny Åmanin ja Sibelius-akatemian jazzprofessorin ja rumpalin Jukkis Uotilan tukemana.

Tutustu DIG.-festivaalin ohjelmaan ja lipputietoihin tarkemmin sen Facebook-sivulla.