Absoluuttinen Nollapiste laajentaa scifiin, mukana myös Olavi Uusivirta ja Paula Vesala

Jaa Facebookissa

Absoluuttinen Nollapiste julkaisee perjantaina jo yhdennentoista studioalbuminsa, mutta ihan mistä tahansa lätystä ei ole kyse. Pisara ja lammas 1 -nimeä kantava albumi on ensimmäinen osa kaksiosaisesta albumisaagasta. Toinen osa saadaan ensi vuonna.

Haisee teemalevyltä, mutta mainioita Suljettu (1999) ja Mahlanjuoksuttaja (2005) -albumeita teos tuskin muistuttaa. Teema on nimittäin scifiä, ja levykaksikko muodostaa täysmittaisen scifi-tarinan. Yhtyeen julkaisemassa tiedotteessa todetaan seuraavaa:

“Kronologisesti etenevä scifi-tarina tapahtuu läheisessä tulevaisuudessa. Planeetta Hyvästä lähetetään liikkeelle pahaa sisältävä pisara. Se liitää halki avaruuden kohti Maata, ja…”

Eikä siinä vielä kaikki. Albumeilla solisti Tommi Liimatta toimii vain kertojana ja muissa rooleissa vierailevat Erkki Seppänen (Lammas), Olavi Uusivirta (Paimen) ja Paula Vesala (Nainen). Luvassa voi siis olla loppuvuoden kiinnostavin suomalainen levyjulkaisu.

Tiedotteen mukaan albumikaksikko tullaan lähivuosina toteuttamaan myös teatterituotantonta.

Ensimmäisenä singlenä on julkaistu alla oleva videokappale Planeetta Hyvä, joka kuulostaa kovasti aloitusraidalta. Ja scifiltä.