Tunnit hirviön kasvojen takana

Jaa Facebookissa
Rytmi pääsi seuraamaan ensimmäistä kertaa koskaan, miten syntyvät Lordin kasvot!

Rytmi pääsi seuraamaan ensimmäistä kertaa koskaan, miten syntyvät Lordin kasvot. Kun aikaa menee parhaimmillaan kuusi tuntia ennen keikkaa pelkästään maskin tekemiseen, rock-glamourilla on turha lähteä keulimaan.

Mikäli tämä olisi Lordin normipäivä festivaaleilla, todennäköisesti muu bändi olisi katsomassa suosikkiyhtyeitään itse pääjehun eli Tomi Putaansuun sulkeutuessa takahuoneeseen tai bussiin useampi tunti ennen keikkaa. Muista yhtyeen maskeista poiketen Mr. Lordin kasvomaski pitää tehdä uudelleen vähintään kahden keikan välein tai silikoninaamio voi repsottaa ikävästi. Eihän se sellainen sovi.
”Maski paksuuntuu joka kerta kun sen kiinnittää kasvoihin. Jossain kohtaa alkaa tuntua siltä kuin naama olisi lukittu botoxilla. Ainoa asia, mikä säilyy maskista toiseen ovat keramiikkamassasta tehdyt sarvet.”
”Olen säästänyt kaikki maskit ja kirjoitan niiden taakse päivämäärät ja paikat, missä sitä on käytetty. Se on tavallaan päiväkirja, tosin kymmenkunta niistä olen lahjoittanut hyväntekeväisyyteen, kavereille ja Rocktaurant-ravintolassa on yksi vitriini, jossa on joka levyltä viisi maskia”, Putaansuu kertoo ja lisää joka levyn osalta omistavansa ainakin yhden ison muovipussillisen verran näitä lätkiä – päähirviön naama kun on muuttunut joka levylle.
Tietty muutos tällä kerralla vaaleampaan suuntaan on havaittavissa myös syyskuun 15. päivä julkaistavan Babez For Breakfast -albumin myötä.

Awan lärvionnettomuus kääntyi voitoksi

Kaiken A ja O on kipsimuotti, joka seuraa Lordia, minne hän meneekään. Putaansuun omasta naamasta on otettu kumimaisella alginaatilla ensin negatiivinen malli, johon valetaan kipsi.
”Näin saadaan replika mun lärvistä ja tämän positiivin päälle taas muotoilen savesta vision siitä, millainen uusi Lordi olisi. Siitä otetaan taas kipsimuotti eli uusi negatiivi. Kun se otetaan irti positiivista ja kaavitaan savet pois, valmistuu tämä maskimuotti, jonka sisäpinta on meikäläisen mukaan ja ulkopinta Lordin naama”, Tomi kiteyttää.
”Periaatteessa muotti on ikuinen, mutta tokihan se kuluu myös käytössä. Ei sitä näe silmällä, mutta joka kerralla mikrokerros jauhetta lähtee pois, jolloin syvänteet ja kohoutumat pehmenevät”, hän lisää.
Muotti on painava ja kipsi hajoaa helposti. Putaansuulle kävikin pieni häpsy uuden Awan maskin kanssa: irrotusvaiheessa muotti napsahti koko naaman pituudelta poikki.
”Tajusin, että vittu ei tässä ehdi tehdä uutta, pitää ajatella lonkalta. Siksi Awan uudessa maskissa on koko naaman poikki menevä viilto, joka itse asiassa näyttää siistiltä, mutta se on ihan sattumaa. Aivan kuin joku olisi vetänyt sitä kirveellä päähän”, Tomi höröttää.
”Sinänsä näiden tekeminen on aika helppoa, että kukaan ei voi tulla sanomaan, mikä on oikein tai väärin tämän yhtyeen lärveissä. Onnekas sattuma”, Putaansuu ilakoi.
On aika tarttua toimeen ja kaivaa esiin lateksipullo sekä vaahtomuovi, Lordi-perheen kielessä ”tuffeli”..

Mitä sitten tapahtuu? Lue koko juttu uusimmasta Rytmistä, joka on lehtipisteissä 3. syyskuuta!

Teksti: Heta Hyttinen