Sami Häkkinen

Jaa Facebookissa

Cisse Häkkisen poika Sami Häkkinen aloitti basson soittamisen 14-vuotiaana. Ensimmäiseksi esikuvaksi tuli tietenkin oma isä, jonka tyyli on edelleenkin selvästi kuultavissa Samin soitossa.

Bänditouhut alkoivat kaveripohjalta rumpali/laulaja Jusu Pättiniemen ja kitaristi Petsku Niemisen kanssa. Musiikkimaku oli yhteinen, joten sama kolmikko jatkaa nykyisinkin nimellä Madison. Bändin linja on selkeä: Hurriganesin perinnettä pidetään kunniakkaasti yllä tanakalla rock ’n’ rollilla. Madison ei kuitenkaan ole tyytynyt kaikkein tutuimpiin Hurriganes-standardeihin, vaan on kunnioitusta herättäen valinnut ohjelmistoon epätavallisempaakin materiaalia. Monenlaisissa Hurriganes-teemailloissa Madisonin lisäksi on Sami ollut myös basistina Remun kokoonpanoissa. Mikäli kitaristina on sattunut olemaan vaikkapa Ile Kallio, olisi pikaisella vilkaisulla voinut kuvitella Hurriganesin palanneen esiintymislavalle vaikkapa vuoden 1977 kokoonpanolla. Paitsi rakkauden rock ’n’ rolliin, on Sami perinyt Cisseltä myös erehdyttävästi saman oloisen ulkomuodon.

Rock ’n’ rollin ilosanomaa – tosin astetta humoristisemmassa mielessä – Sami levittää myös railakkaana showbändinä tunnetun Fuckin’ Hippies -ryhmän riveissä.

Sami, minkälaisena muistat Cissen lapsuudesta ja oliko hänellä vaikutusta musiikkiharrastuksen aloittamiseen?

“Pakkohan sillä oli joku vaikutus olla, ei varmaan muuten olis tullut aloitettua bassonsoittoa. Oltiin paljon yhdessä, käytiin uimassa ja kaikkea tollasta. Helvetin paljon pääsi keikoille messiin souncheckeihin ym. ihan pikku-ukkona. Mutsin kanssa käytiin tsiigaamassa sitten keikkoja täällä pääkaupunkiseudulla, Lintsillä ja tollai. Pääsi pyörimään takahuoneisiin. Faijan kanssa pidettiin tiiviisti yhteyttä vielä isompanakin. Vähintään kerran viikossa nähtiin.”

Muistatko lapsuudesta kuunneltiinko kotona musiikkia? Minkälaista ja vaikuttiko se omaan makuun?

“Rokkia kuunneltiin paljon. Useammin oli levyt soimassa, kun telkkari päällä. Se oli noita kaikkia vanhoja juttuja: Beatles, Rolling Stones, tietysti Searchers ym. Ja niitä mäkin diggasin. Faija kuunteli kanssa Dean Martinia -tosi paljon.”

Ajattelitko silloin nuorempana Cissen työn poikkeavan esimerkiksi kavereiden vanhempien elämästä? Tiedostitko hänen olevan rocktähti tai hänen vaikutuksestaan suomalaiseen rock-musiikkiin?

“Kyl sen hiffas, ettei toi oo ihan perus…siin oli kaikki toi julkisuus. Eri peliä kuin naapureilla. Ei se kuitenkaan mitenkään haitannut tai kummitellut. Tajus, et se oli erilaista, mut ei se tuntunut mitenkään omituiselta.”

Oletko itse harkinnut muusikon uraa ammattilaisena, vai haluatko pitää sen vapaasti harrastuksena?

“Ei mulla mitään sitä vastaan olis, mut kyllä tässä vaiheessa pidän sitä ihan harrastuksena. Olis se nastaa, jos sillä vois tienata sen verran että klaarais, mut tässä maassa…pitää ottaa realiteetit huomioon.”

 • vesku

  et puhu äidistäsi mitään…olis kiva tietää siitäkin,onko elossa enää
  ym.teettekö tampereen suunnalla keikkaa ja jos,niin koska?

 • Rock

  Sami Sebastian Häkkinen kuoli 34-vuotiaana 15.8.2010.

 • tepa

  mihin kuoli?