Rokkareiden luokkaretki Lappeenrantaan!

Jaa Facebookissa
Rytmi vei kevään orastaessa pikkubussillisen artisteja jo perinteeksi muodostuneelle luokkaretkelle.

Tällä kerralla määränpäänä oli varsinkin raskaampaa musiikkia ahkerasti synnyttänyt Lappeenranta.

Karaokebussiin pakkautuivat Disco Ensemblen vokalisti Miikka Koivisto, soolouraansa aloitteleva Kemopetrol-vokalisti Laura Närhi, Egotripin kitaristi Skele, rapin asenneiskelmään vaihtanut Mariska, Stonesta ja Suburban Tribesta tuttu bassotaiteilija Janne Joutsenniemi, Amorphiksen laulaja Tomi Joutsen, iskelmätähti Mikael Konttinen sekä kirjailijanakin siipiään kokeillut Anssi Kela.
Aamuisen Lappeenranta-matkan tärkeimmiksi keskustelunaiheiksi nousevat karaokevideot ja halpis-dvd:t, Tauskin tuotanto ja Lappeenranta. Useimmat luokkaretkeilijät ovat ostaneet keikkareissujensa huoltoasemapysähdyksiltä alelaarien helmiä. Varsinkin Skele vaikuttaa olevan hyvinkin perehtynyt ”halpoihin ja huonoihin” taltiointeihin. Puhe kääntyy nopeasti Tauskin julkaisuihin, joista Närhi mainitsee henkilökohtaisena suosikkinaan narkomaaniteemaisen Elämän tanssi -videon. Kela kaivaa videon nopeasti esille Youtubesta kännykällään, ja koko seurue katselee sen hurmion vallassa. Mariska kertoo unelmoivansa karaokevideon näköisestä oikeasta musiikkivideosta ja itse asiassa aloittaa päivän karaoken jo 10.52 aamulla.
”Kun tekee tarpeeksi huonon videon, tulee siitä jo hyvä”, Mariska uskoo.
Menomatkalla myös selviää, että Närhi on aikoinaan laulanut ”Eniro 0100-100 – miten voin auttaa” -jinglen. Kela puolestaan on kohdannut laulavan taksikuskin Tenhon, jolta on saanut neuvoja karaoken laulamiseen, oikein ääninäytteiden kera.
Skele ja Konttinen surffaavat puhelimillaan Lappeenranta-tietoutta samalla, kun taustalla kaikuu Lähde Lappeenrantaan -humppa. Kun autoon kerätään paikallinen matkaopas, Kotiteollisuuden Jouni Hynynen, tietää jo koko seurue, että Lappeenranta on Suomen 13. suurin kaupunki ja siitä voi käyttää myös nimeä Vara-Viipuri.

Ikimuistoinen kahvihetki

Hynynen esittelee vastuullaan oleville turisteille Lappeenrannan ainoan seksikaupan ja tissibaarin, kirkon sekä liikenneympyrän, jonka Kotiteollisuus-rumpali Jari Sinkkonen oli kiertänyt sata kertaa ympäri ensi töikseen ajokortin saatuaan.
”No jos vedetään tämä nyt ainakin pari kertaa, että päästään fiilikseen”, Hynynen opastaa matkanjohtajamikrofoniin. Paikalliset katsovat ulkona kummissaan
Myös Hynysen nykyinen asuintalo, lapsuudenkoti ja Sinkkosen mummon talo tulevat nähdyiksi. Ensimmäinen pysähdys tehdään linnoituskukkulalla, jossa pidetään kakkukahvitauko ja puhutaan ristipistotöistä. Paluumatkalla keskustaan nähdään paikallinen ”pusupuisto” ja kesäteatteri, joka on Hynysen mukaan tunnettu heikosta laadustaan.
Toinen pysähdys tehdään Lappeenrannan torin markkinoilla, josta mukaan tarttuu rinkeleitä sekä Koivistolle uudet huopatossut. Seuraavaksi matka suuntautuu kohti Kotiteollisuuden ensimmäistä treenikämppää, jonka tiloissa KT-basisti Janne Hongiston isä nykyisin tekee hautakiviä. Treenikämpän ympäristö osoittautuu masentavaksi, mutta vielä surkeamman näköinen on sen jälkeinen pysähdyspaikka, Kotiteollisuuden entinen yläaste, joka tunnetaan nimellä Sikala. Retkiryhmä tarkkailee järkyttyneenä räjähtänyttä koulunäkymää ja sanoo ymmärtävänsä entistä paremmin Kotiteollisuuden masentunutta mielenmaisemaa.
Koululta suunnataan Alkon kautta Astia-studioille, matkan varrella Hynynen näyttää muun muassa paikallisen raviradan sekä paikkoja, joissa on juonut pussikaljaa. Astia-studioiden lähestyessä alkaa karaoke-laulanta. Ensimmäiset rohkeat esiintyjät ovat Mariska, flegmaattisiin kappaleisiin erikoistuva Koivisto sekä Joutsenniemi. Kappalevalikoimaan kuuluu iskelmää ja äijärockia.

Teksti: Laura Haapala

Lue koko juttu uusimmasta Rytmistä!