Pori Jazzin uusi taiteellinen johtaja Tuomas Kallio uskoo tulevaisuuden pieniin puurtajiin

Jaa Facebookissa

Pori Jazzin ohjelmisto on kasautunut kovaa vauhtia. Samalla uuden taiteellisen johtajan Tuomas Kallion tulikaste lähestyy.
”Homma on iso ja positiivinen haaste. Minkälainen ylipäätään on suuri jazz-festivaali 2010-luvulla tai mikä varsinaisen jazz-musiikin rooli siinä on?”, Kallio pohtii.
Tuomas onkin ainakin sitä mieltä, että tulevaisuudessa Pori Jazz ei tule ratsastamaan ”kaiken kansan” artisteilla.
“Uskon, että kymmeniä tuhansia yksinään vetäviä headliner-esiintyjiä tulee olemaan yhä vähemmän. Mielenkiintoisia ilmiöitä, jotka puhuttelevat osayleisöjä, syntyy koko ajan ehkä nopeammalla syklillä kuin koskaan”, Kallio ihastelee alan ja ajan hedelmällistä meininkiä.
”Iltaohjelmistoa myös profiloidaan uudella tavalla. Luomme tiloittain ja päivittäin aiempaa vahvempia teema- ja genrekokonasuuksia”, hän lisää.
Rytmi seuraa Pori Jazzin edistymistä ja vuoden kolmas numero on jälleen perinteinen Pori Jazzin virallinen ohjelmalehti. Tällä hetkellä suurimmista nimistä tulonsa ovat varmistaneet muiden muassa Toto, Jeff Beck, Tori Amos sekä Melody Gardot.
Tuomaksen omat musakuviot sen sijaan ovat privaattitietoa.
”The Five Corners Quintet -tarina jatkuu vielä livelevyllä, mutta uutta studiolevyä en enää projektille näillä näkymin tee. Seuraava musiikkini tulee olemaan tuohon bändiin nähden aika erilaista: jazz-hattu on oman musiikin osalta nyt aika ottaa pois päästä”, Tuomas toteaa salamyhkäisenä.

Teksti: Heta Hyttinen