Kolumni: Ozzy-kitaristi Gus G. – Muuttaako menestys?

Jaa Facebookissa
Hei, tässä Gus G., kitaristi Kreikasta! Jotkut ovat saattaneet kuulla minusta joko oman bändini Firewindin myötä tai soittaessani Ozzy Osbournen kanssa. Menneisyyteeni kuuluvat myös Dream Evil, Arch Enemy, Nightrage ja Mystic Prophecy. KYLLÄ, olen viimeisen päälle metallimies.

Hei, tässä Gus G., kitaristi Kreikasta! Jotkut ovat saattaneet kuulla minusta joko oman bändini Firewindin myötä tai soittaessani Ozzy Osbournen kanssa. Menneisyyteeni kuuluvat myös Dream Evil, Arch Enemy, Nightrage ja Mystic Prophecy. KYLLÄ, olen viimeisen päälle metallimies.
Ihan kärkeen pitää sanoa, että olen soittanut Suomessa kolme kertaa viimeisen vuoden aikana, ja siellä on aina mahtavaa!

Aloitin soittaa kitaraa kymmenvuotiaana. Isäni osti minulle halvan akustisen kitaran, ja 14-vuotiaana sain sähkökitaran. Se oli Fender Stratocaster, joka minulla on edelleen. Siitä päivästä lähtien olen harjoitellut jatkuvasti, ja tiesin, että kohtaloni on tulla muusikoksi. Piti vain selvittää, miten se olisi mahdollista pienessä ja ei-niin-metalliorientoituneessa maassa kuin mitä Kreikka on.

Onnekseni vanhempani tukivat minua kaikessa. Lähdin ensin Bostonin Berklee Collegeen, mutta pian kävi selväksi, että se paikka ei ole minua varten. Kahden viikon jälkeen jätin koulun ja ryhdyin työstämään ensimmäisiä kappaleitani, joita lähetin lukuisiin levy-yhtiöihin – ja sain takaisin kasapäin kirjeitä, joissa kieltäydyttiin kohteliaasti.

Tuo takapakki ei silti saanut minua lopettamaan, vaan työstin soundiani ja tyyliäni, kunnes viimein pieni levy-yhtiö Atlantassa tarjosi sopimusta. Sen sopimuksen alla syntyivät kaksi ensimmäistä Firewindin albumia. Vaikka tässä yhteydessä olisi hienoa päästä sanomaan ”ja loppu on historiaa”, ei se ihan niin mennyt. Ajauduin asumaan Ruotsiin toviksi, ja tapasin siellä vuonna 1999 tuottaja Fredrik Nordströmin, joka on tuottanut esimerkiksi In Flamesia ja Dimmy Borgiria. Perustimme yhdessä Dream Evil -yhtyeen, teimme muutaman ihan kelvosti menestyneen albumin sekä kiersimme Japania ja Eurooppaa.

Useamman bändin, Firewind-albumin ja kiertueen jälkeen koitti eräs päivä vuonna 2009. Sain sähköpostin Sharon Osbournen toimistosta. Joku kysyi, josko olisin kiinnostunut koesoittoon Ozzy Osbournen bändiä varten! Olin niin innoissani, etten nukkunut kolmeen päivään!! Tietenkin biisit piti opetella, ja lensin Los Angelesiin tapaamaan bändiä ja jammailemaan Ozzyn kanssa.

Olinko hermostunut? Tottahan toki! Mutta onneksi tuo olotila hävisi samoin tein kun ryhdyimme soittamaan. Ensimmäisestä biisistä lähtien meillä oli tietty yhteinen kemia, ja he kysyivätkin samoin tein, josko haluaisin liittyvä bändiin ja lähteä keikalle. Ehkä tässä kohdassa voi jo sanoa ”ja loppu on historiaa”, hehe.

Kaksi vuotta siitä pikakelauksella olin soittanut Ozzyn viimeisimmällä albumilla, kiertänyt suurimpia keikkapaikkoja yksityiskoneella ja sain ensimmäiset kulta- ja platinalevyni (näköjään jotkut vielä ostavat jopa levyjäkin!), ja olin elänyt unelmaani.

Mutta muuttuiko elämäni? Toki. Muuttiko elämäni minua? Ei. Rakkauteni ja omistautuneisuuteni musiikia kohtaan on paljon korkeammalla kuin menestykseni taso. Tässä bisneksessä pitää todella rakastaa sitä, mitä tekee, jotta voi käsitellä niin ylä- kuin alamäetkin, joita tulee vastaan.
Se, mikä muuttui, olivat muut ihmiset. Jos kysyisit niin sanotuilta ”ystäviltä” tai tyypeiltä, jotka tuntevat minut, he varmasti sanoisivat, että olen muuttunut. Minä itse en kuitenkaan koe kohtelevani ketään toisin kuin aikaiseimmin. Olen edelleen sama heppu, ehkä vain jollain kierolla tavalla ”tärkeämpi” heille kuin aikaisemmin? Noh, ihmiset ovat ihmisiä.

Kaikkein tärkeintä on se, että ympärillä on ihmisiä, jotka todella rakastavat sinua sellaisena kuin olet, ja olen onnekas sen suhteen, että minulla on perheeni ja lähimmät ystäväni. Ja kyllä, olen saanut myös yhden uuden ystävän, jonka kanssa tuemme aina toisiamme. Hänen nimensä on Ozzy.

Teksti: Gus G.

Gus G. tiluttelee Ozzy Osbournen kitaristina ja valmistelee oman Firewind-yhtyeensä seuraavaa albumia. Firewind myös kiertää tällä hetkellä Yhdysvaltoja. Keikkapäivät: www.ozzy.com, www.firewind.gr.