Tribuutti kaikille Suomen kylille

Jaa Facebookissa

Iconcrash julkaisee tänään kolmannen albuminsa, Inkeroinen. Levy on kunnianosoitus bändin kotiseudulle ja Jaani Peuhun poisnukkuneille isovanhemmille.

On synkkä ja myrskyinen ilta ja missä muualla Iconcrashin sydän, Jaani Peuhu vastaakaan puhelimeen kuin työhuoneeltaan Sonic Pump Studiolla.

“Paikka tuli tutuksi, sillä se toimi tukikohtana, kun Inkeroinen-levyä tehtiin monissa eri maissa ja studioissa.”

Julkaistava albumi poikkeaa edeltäjistään, sillä Peuhu luopui diktatuurista ja siirtyi demokratiaan: kaikki bändissä puuhasivat tuotannon parissa ja Jaanille jäi delegoijan rooli. Edellisen levyn kanssa Peuhu hautautui studioon ja koki sen jälkeen olevansa ulkona yhteiskunnasta.

“Jouduin lähestulkoon opettelemaan sosiaaliset taidot uudestaan. Nyt fiilis on päinvastainen ja olen todella onnellinen, hehe. Oli ihanaa, ettei tarvinnut stressata niin paljon. Ilmapiiri oli kaikille avoin ja halusin kuulla kaikkien mielipiteitä.”

Ei iloa ilman surua

Albumin valmistuttua Peuhu lomaili Italiassa, jossa kuunteli Inkeroista ilman studion jälkeistä krapulaa.

“Mulla levy herättää vain hyviä muistoja, vaikka sen tekoon liittyi surullisiakin tapahtumia.”

Jaani Peuhun isovanhempien yllättävä ja lähes samanaikainen kuolema laittoi suunnitelmia uusiksi. Eletyt tunteet artisti tallensi nauhalle.

“Toimin kuten aina kriiseissä, varsin epäkiitollisella tavalla kanssaihmisiä kohtaan: pakenin intoa puhkuen studioon, jossa tällä kertaa vietin joulun.”

Aattona Peuhu nauhoitti biisin The Queen of Our Hearts, joka on omistettu hänen poisnukkuneelle mummolleen.

“Olen odottanut, että saan soittaa kappaleen ihmisille, sillä se on tärkein biisi, minkä olen tehnyt. Toivon muutenkin, että Inkeroinen-levy herättäisi kuulijoissa tunteita, eikä jättäisi ketään kylmäksi.”

Uudet managerit, uudet kujeet

Yksin Peuhu ei joulua viettänyt surunsa kanssa, sillä bändin manageri lensi Suomeen miehen seuraksi. Uuden albumin lisäksi Iconcrashilla on nimittäin uusi, amerikkalais-englantilainen manageritiimi, joka edustaa muiden muassa Motörheadia ja Anthraxia.

“Tiimi seurasi uraamme vuosia ja viime kesänä he totesivat meidän olevan valmiita. Iconcrash on manageritiimissä ansainnut paikkansa työllä.”

Erityisen iloinen Peuhu on siitä, että tiimi on bändin takana sataprosenttisesti:
“He ovat asioistamme kiinnostuneita ja antavat meille aikaa keskittyä siihen mikä meille on tärkeintä, eli soittamiseen. Meiltä kysellään jopa, kuinka monta kertaa viikossa olemme ehtineet treenata.”

Ihmisten pariin

Kohta treenit tosin jäävät vähemmälle, sillä Iconcrash lähtee laajalle Suomen kiertueelle; tällä hetkellä keikkoja on 23 kahden kuukauden aikana.

“Kiertueen toinen osa starttaa ensi vuoden maaliskuussa. Siinä välillä on tarkoitus keikkailla ulkomailla.”

Tekemistä siis riittää. Alkuviikosta Spotifyssa päivänvalon nähnyt Inkeroinen saa kai piakkoin jatkoa, sillä Peuhu on tehnyt ‘osoitteenmuutoksen’ ja palannut studioon työstämään matskua Iconcrashin neljännelle albumille.

Teksti: Anna-Maria Talvio

Kuva: Ilkka Hämäläinen