HRR-kilpailun voittanut Strong Addiction: Voitto ei ollut itsestäänselvyys

Jaa Facebookissa

 Strong Addiction voitti huhtikuun puolivälissä Hard Rock Cafén järjestämän Hard Rock Rising -kilpailun Suomen-karsinnat. Nyt yhtye suuntaa HRR:n kansainväliseen jatkokilpailuun, joten otimme kitaristit Heikki Virolaisen ja Anssi Lausmaan jututettavaksi.

Milloin ja miten Strong Addiction perustettiin? Kuinka paljon yhtyeellä on keikkakokemusta?

Perustimme Strong Addictionin ajauduttuamme kaveriporukalla samalle treenikämpälle. Kappaleita alkoi syntyä luonnostaan ja yhteiset päämäärät pitivät. Ollessamme vielä nuoria bändin alkutaipaleella, oli aikaa paljon treenaamiseen ja kappaleiden tekoon. Muutama vuosi myöhemmin aloitimme keikkailun ja meillä onkin jo runsas keikkakokemus takana.

Mistä nimenne on peräisin ja viittaako se Jane’s Addictioniin?

Strong Addiction viittaa ihmisten hulluihin tarpeisiin asioita kohtaan, mitä he eivät edes oikeasti tarvitse. Jane’s Addiction on hyvä bändi, mutta heidän nimellään ei ole tekemistä meidän yhtyeen kanssa.

Kuinka päädyitte musiikkityyliinne? Syntyvätkö yhtyeenne kappaleet yhden biisinikkarin toimesta vai koko bändin jamitteluista?

Musiikkityylillemme ei ole mitään tiettyä selitystä. Kyseessä ei ole valinta vaan itsestäänselvyys. Kappaleet syntyvät kitaristimme Anssin soitellessa kotona kitaraa. Hänen kappaleisiin liittyy aina jokin tapahtuma tai ajankohtainen läheinen asia. Hän tuo kappaleen treenikämpällemme ja alamme yhdessä muodostaa siitä kokonaisuutta. Laulaja Sebastian tarttuu kappaleen tunnelmaan ja luo sille tarinan kerrottavaksi.

Oliko HRR-kilpailussa menestyminen yllätys? Mitä mieltä olitte kilpailusta?

Olemme kiitollisia positiivisesta palautteesta jota saimme Hard Rock Rising 2013 kilpailussa. Kisan voitto oli hieno kokemus, jonka tulemme varmasti muistamaan. Kisan voittaminen ei kuitenkaan ollut itsestäänselvyys, sillä mukana oli paljon hyviä ja erilaisia bändejä.

Mitä mieltä olitte muista HRR-yhtyeistä? Tunsitteko bändejä ennestään, ja jäikö joku erityisesti mieleen?

Mukana kisassa oli meille entuudestaan tuttuja bändejä ja joidenkin kanssa olemme jopa aiemmin keikkailleet. Uusiakin tuttavuuksia saimme. Kilpailussa oli todella rikas skaala erilaisia yhtyeitä

Nyt kun edessä on maailmanlaajuinen kilpailu, onko teillä jo maailmanvalloitus suunniteltuna vai oletteko tyytyväisiä ihan kotimaisillakin keikkalavoilla?

Lähdemme edustamaan mielellämme Suomea maailmanlaajuiseen kilpailuun ja toivomme saavamme ääniä. Olemme kuitenkin edelleen nöyrästi mukana emmekä maalaile pilvilinnoja. Tahdomme päästä ulkomaille keikkailemaan, mutta Suomessakin riittää hyviä keikkoja ja mukavaa yleisöä.

*

Strong Addictionia voi äänestää jatkoon Hard Rockin Facebook-sivulla.