Haastattelu: Nimetön on valmis suosioon ja fiilis on katossa

Jaa Facebookissa

Energistä poprockia soittava Nimetön julkaisee esikoisalbuminsa En jää tuleen makaamaan keskiviikkona 25. huhtikuuta. Maanantaina yhtye nähdään myös julkkarikeikalla Kuudes Linja -klubilla.

Nimetön sai alkunsa kun biisinikkari Joonas Angeria ja tuottaja Lauri Hämäläinen löysivät toisensa. Pian joukkoon liittyivät solisti Inka Halme, rumpali Kevin Knouna, basisti Heigo Anto ja kitaristi Teemu Blomberg. Yhtyettä on kutsuttu “Suomen Paramoreksi”, eikä syyttä. Koska Nimetön on suurimmalla osalle täysin uusi tuttavuus, annamme yhtyeen itsensä kertoa taustoistaan.

Kuinka Nimetön sai alkunsa?

Lauri: Tutustuin internetissä yli kolme vuotta sitten nuoreen muusikonalkuun nimeltä Joonas Angeria. Hän oli kovasti kiinnostunut kosketinsoittimista ja kyseli paljon musiikista. Yksi ensimmäisistä neuvoista hänelle oli että “osta tietokone ja midikiippari, äläkä mitään kosketinsoitinta, niin voit alkaa tekemään musaa”. Ei kestänyt kauaakaan kun homma kantoi hedelmää ja Joonaksella oli biisiraakileita valmiina ja hän kysyi jos olisin kiinnostunut tuottamaan niitä.

Joonas: Laurin kanssa aloitimme yhteistyön biisien eteenpäin viemiseksi. Helsingin Pop&Jazz konservatorioon kouluun päästyäni tutustuin Inkaan ja jo pohjoisessa coverbändi-prokkiksissa mukana ollut Teemu oli automaattisesti mukana. Samalla kun kappaleet alkoivat löytää muotoaan muut jäsenet Kevin ja Heigo liittyivät mukaan mun ja Laurin ystäväpiiristä.

Inka: Kesällä tulee 2 vuotta täyteen siitä kun alotettiin yhteinen taival poikien kanssa. Sitä ennen oltiin kuitenkin Joonaksen kanssa jo tunnettu koulun kautta. Kevin oli myös tuttu naama kun opiskeltiin samassa rakennuksessa. Siitä sit löydettiin toisemme ja ruvettiin sitten takomaan meistä Nimetöntä. Tää on ollut aika mieletöntä kyytiä ja tästähän tää vasta lähteekin!

Kuinka yhtyeen nimi syntyi?

Joonas: Kutsuimme projektia Nimettömäksi kunnes ihmiset alkoivat kutsumaan meitä nimeltä Nimetön. Siinä vaiheessa kun nimeä piti päättää olimme jo niin tottuneet Nimettömään, joten se jäi ja hyvä niin. Ja niille tyypeille joita nimi häiritsee, antaa sen musiikin puhua puolestaan

Lauri: Kirjoitin Musiikintuottajan opinnäytetyötäni ja valmistumisen deadlinet painoivat niskaan. Silloin taisi lähteä tekstiviesti, missä luki että “Hei, eiks tää vois olla vaan Nimetön?” Jos joku kutsuu itseään Apulannaksi, niin ei toi sille paljon kalpene.

Mitkä ovat esikoisalbuminne kappaleista henkilökohtaiset suosikkinne?

Lauri: Esimerkiksi Festaribiisin fiilis on flashbackin omainen ja vie suoraan kesään.  Kaikki on jo nähty on tietenkin mulle henkilökohtaisin ja kaikista levyn biiseistä varmaan vanhin. Kaikista kappaleista löytyy oma kulmansa ja oma elämänsä ja on siksi mulle yhtä tärkeitä.

Joonas: Kaikki ne on yhtä tärkeitä ja sydämellä tehtyjä. Ehkä nastoin biisi soittaa livenä on tällä hetkellä Juulia, mutta tuota suosikkia en pysty sanomaan.

Inka: Biisien tunneskaala on todella laaja. Aika paljon riippuu aina millä fiiliksellä ite on, mikä silloin koskettaa. Joskus on ihan parasta herkistellä ja avata kaikki haavat johonkin biisiin, joskus taas on ihan mahtava vetää Juuliaa tai muuta hyvänmielenbiisiä, varsinkin nyt kun kesä lähestyy ja on muutenkin fiilis katossa!

Paramoren ja Foo Fightersin vaikutus kuuluu Nimettömän esikoislevyllä selvästi, mutta ketkä ovatkaan musiikilliset vaikuttajanne?

Lauri: Mun musiikilliset vaikutteet on niin laajat että on vaikea lähteä haarukoimaan. Entisenä klassisena viulistina ja monissa bändeissä bassoa ja laulua vetäneenä on musiikillinen haarukka melko kattava. Ensimmäiset omilla rahoilla ostetut levyt oli kumminkin Soundgardenin Superunknown ja Deep Forestin joku levy, joten siinäkin on jo skaalaa proge-heavystä ambient houseen.

Inka: Ihailen yhtä lailla kavereitani, jotka vetää ihan törkeen hyvin, kuin jotain maailmanluokan tähtiä niinku Hayley Williamsia tai Whitney Houstonia. Myös sellaiset artistit kuin Marilyn Manson on joskus ollu mulle tosi tärkeitä juttuja, vaikka mä en ehkä sieltä ammenna omaan artistiuteeni suoraan mitään. Mut kaikenlainen musa uppoaa, olen sellanen fiilistelijä enemmän kuin fanittaja!

Jos yhtyeestä tulee valtaisa hitti, olettko varautuneet massasuosioon?

Inka: Eikai siihen oikein etukääteen voi varautua. Päivä kerrallaan mennään ja katotaan mitä tulee. Mielummin niin että yllättyy sitten ilosesti kun että pettyy jos asiat ei menekkään niin kun haluisi.  Mahtavaa että pääsee tekemään tätä duunia nyt ihan täysillä. Jos julkisuus tulee siinä mukana niin antaa tulla! Tätä on haaveiltu pikkutytöstä asti, ja nyt ne unelmat toteutuu. Kiitollisia ollaan hyvästä vastaanotosta.

Joonas: Kyllä ollaan valmiita. Sitä varten tässä musiikkia tehdään, että kaikki saisivat siitä irti jotain!

*

Nimetön levynjulkaisukeikalla Kuudes Linja -klubilla 23.5. (klo. 21-02, liput 5€).

En jää tuleen makaamaan levykaupoissa 25.4.