Levyarvio: Transkaakko Genesiksen ja Pink Floydin tunnelmissa

Jaa Facebookissa
Vuonna 1995 toimintansa aloittanut Transkaakko tunnetaan balkanilaisista progetunnelmistaan.

Vuonna 1995 toimintansa aloittanut Transkaakko tunnetaan balkanilaisista progetunnelmistaan. Kokoonpano on tuttu myös muun muassa etnomusiikin festivaalien keikoilta. Tukevamman rockin riffejä on yhdistelty varsin tehokkaasti. Kuuntele tältä albumilta biisi “Sfaari”. Pasi Nurmen sähkökitaransoitto lähtee mietiskelevään lentoon. Ennakkoluuloton asenne synnyttää näin jälleen aikamme musiikkia.

7-henkinen tasokas yhtye tulkitsee parhaat palat Tuorlan planetaarion elokuvaesityksiin tehdystä musiikkikokonaisuudesta. Niitä mahtuu tälle albumille 14 kappaletta.

Transkaakko henkii muun muassa melankolisuutta, vaihtelevia rytmejä ja folk-ambientia. Mieleen tulevat varhainen Genesis tai Pink Floydin tuotanto. Yhtye tulkitsee mielenkiintoista musiikkiaan pieteetillä. Janne Mäkelän sähköbusuki tuo omaa nostetta. “Tuorla” ja “Maa” ovat kaunista kansanmusamaalailua, jonka leadina on Jaakko Isojunnon soittama tenorinokkahuilu. Daniela Fogelholmin vokalistinen skat-laulu ja Johanna Schwelan viulunsoitto ovat niin ikään sielukasta kuultavaa.

Tässä hienoa ambientia hienolta bändiltä, joka on inessä musiikissaan! Suosittelen!

TRANSKAAKKO
TUORLA

Aarnihauta
***

PALE SAARINEN