Levyarvio: Queens of the Stone Age teki rouhean kesälevyn, joka kasvaa käytössä

Jaa Facebookissa
Kuva: Matador

Queens of the Stone Age
…Like Clockwork
Matador Records
****

Queens of the Stone Agen odotettu kuudes studioalbumi käynnistyy hitaasti. Keep Your Eyes Peeled ei ole huono kappale, mutta avaukseksi vellova ja vähäeleinen. Kakkosraita I Sat By the Ocean pistää tiukemman vaihteen silmään, mutta ensikuuntelu ei vielä välttämättä vakuuta.

Kovin mahtipontiseksi tai eheäksi ei albumia voikaan sanoa, vaikka The Vampyre of Time and Memory ja Kalopsia tavoittelevatkin sentimentaalisempia sävyjä. Sen sijaan …Like Clockwork on soundimaailmaansa myöten karhea rock-levy, joka ei paahda päätä pahkaa. Tällä levyllä kitarat surisevat ja rummut ryskäävät.

Jos levy jotain kaipaisi enemmän, se on pop-koukkuja ja nopeampia kappaleita. Go with the Flown jyräämistä, Make It Wit Chun tarttuvuutta tai 3’s & 7’s -hitin selkeää ränttäriffiä on albumilta turha odottaa. Sen sijaan, että …Like Clockworkin kappaleet jäisivät ensikuulemalla mieleen, kasvaa se muutamalla kuuntelulla osiaan suuremmaksi kokonaisuudeksi.

Josh Homme laulaa yllättävän paljon Jumalasta, yksinäisyydestä ja ihmissuhteiden raunioista. If I Had a TailMy God Is the Sun ja katoavaisuutta ruotiva nimikkoraita erottuvat joukosta edukseen. Dave Grohlin rumputyöstentelyn taidokkuus kuuluu etenkin Fairweather Friendsissa.

…Like Clockwork tuskin mullistaa kenenkään maailmaa, mutta ankara ja omaperäinen rock-levy se silti on.