Levyarvio: Maarit teki jälleen ajattoman albumin

Jaa Facebookissa

“Mä en vaadi” on mainio aloitus, jossa on ripaus Curtis Mayfield -fiiliksiä Sami Hurmerinnan sovittamine soulkoulukunnan
blosareineen. Kyseessä on Maaritin sävellys ja Kaisu Pispan sanat.
Tätä seuraa hienovaraisesti reggaerytmiä varioiva blues “Kun minä itkin” (säv.& san. Maarit). “Kielonmarja” on tuttua sävellyskynän jälkeä Samilta ja hovisanoittaja Heikki Salon tekstiä. Tämä sitoo vuosikymmenten tuotosten langat yhteen, ja kaiken kruunaa tunnistettava, uniikinomainen kitarasoolo.

Maaritin ja Salon yhdessä tekemä “Anna” nojaa hienovaraisesti myös esikuvaansa Carole Kingiä kohti. Samin sovittamat jousiarrit soivat modernin klangin ottein. Muita levyn sanoittajia ovat Timo Kiiskinen ja Tuure Kilpeläinen.

Kaikki nämä vuosikymmenet Maarit ja Sami ovat olleet tyylitaiteelleen sangen uskollisia, vaikka rinnalla musagenret ja niiden uudet suosikit ovat välillä vilisseet ja vaihdelleetkin. Maaritin osuus biisintekijänä on entisestään korostunut. Perhekunnasta Janna Hurmerinta on yksi taustalaulajista.

“Miten elämästä kertoisin” on Sami Hurmerinnan, Knipin ja Matti Mikkolan tuottama, hieno ja ajaton old school -albumi, jonka kruunaa päätös Maaritin “Mitä käykin” Maija Vilkkumaan luotaavin lyriikoin.

MAARIT
MITEN ELÄMÄSTÄ KERTOISIN
Sony Music Finland
***

PALE SAARINEN