Levyarvio: Francinen näköinen tasalaatuinen jyräys

Jaa Facebookissa

Vuonna 1987 perustettu lahtelainen Francine on toiminut alusta asti omaehtoisesti. Sekoitus on edelleen rockabillyä, punkhenkeä ja viime vuosina entistä enemmän jyräävää perus-rock’n’rollia. Trion basisti-lauluntekijä Pete Salomaa on ollut mukana alusta saakka ja tällä levyllä esitellään myös yhtyeen uusi rumpali Mauro Gargano.

Francine rokkaa puskevan tiukasti autenttisella livehengellä. Studio-olosuhteissa peilaantuvat autotallielämä ja yhteiset keikkakilometrit. Uuden albumin aloittaa Richie Valensin klassikko “Come on, Let’s Go” ja isompaa vaihdetta silmään Salomaan “Highway”-biisin myötä. Sielukkaan laulaja/lauluntekijä-kitaristi Antti Kukkolan “You” ja “Bastards” kertovat, miten toimiva perusriffi voi biisiä kuljettaa. “Blue Streak” on helmiainesta. Francine ei ole unohtanut ska-komppia. Tästä osoituksena “Kill Me”. Tällä reseptillä mennään 12 biisin voimalla.

Albumi päättyy rockabillypoljentoon potenssiin kaksi! Francinen rouheva on tuttua maistuvaista mihin ei pety, kun kokemuksella jo tietää mitä odottaa.

FRANCINE
STILL BURNING
Sound of Finland
***

Teksti: PALE SAARINEN

LUE FRANCINEN LAULAJAN ANTTI KUKKOLAN KOLUMNI UUSIMMASTA RYTMISTÄ – KAUPOISSA NYT!