Crazy Worldissa maailma on tasapainoinen ja tyylikäs

Jaa Facebookissa

Viisimiehinen kulttimainetta saavuttanut Crazy World on toisella albumillaan toteuttanut kunnianhimoisen rockoopperan. Sitä se onkin, kun kuuntelee vanhan liiton 11 biisin teoksellista kokonaisuutta. Samassa paketissa on sopivasti kaikuja muun muassa The Whon Tommy-oopperasta, Led Zeppelinistä, alkuaikojen Yesistä, Genesiksestä, Pink Floydista, Wigwamista, Pekka Pohjolasta…

Hardrockprogea ja kauniita folkahtavia suvantoja… Bändin säveltämä ja Saku Kallisen sanoittama “Every Good Wish All To You” ja Esa Kotilaisen & Mika Järvisen “I Think I Saw My Brothers Eyes” avaavat kokonaisuuden varsin progressiivisella otteella. Suoraviivaisemmin rokahtavat “Pearls Before Swine”, “She Could Be Your Mother” ja snadisti myös The Beatles-henkiset “Mrs.Politician” ja “Lay It Down” sykkivät osaltaan 60-luvun lopun pastisseissa.

Laulaja Mika Järvinen on kirjoittanut valtaosan bändin biisimateriaalista, mutta osallisena on myös kitaristi Timo Kämäräinen. Tästä osoituksena muun muassa komea balladi “From Son To Father”.

Bonusraitoina kuullaan Zeppelin-klassikko ja livetaltiointi.

Vientiin ja vikkelään!
Presence Records

****