Levyarvio: Apulanta kierrättää itseään taitavasti

Jaa Facebookissa
Suomirockin ikihongan asemasta nauttiva Apulanta ei ole ikinä kuvia kumarrellut tai tanssinut kenenkään muun pillin mukaan kuin omansa.

Suomirockin ikihongan asemasta nauttiva Apulanta ei ole ikinä kuvia kumarrellut tai tanssinut kenenkään muun pillin mukaan kuin omansa. Meininki jatkuu samanlaisena yhtyeen yhdennellätoista albumilla Kaikki kolmesta pahasta.

Apulanta tuntuu löytäneen jonkinlaiset suomirockin salaisen kaavan, jolla hittejä rustaillaan kerta toisensa jälkeen. Kaikki Kolmesta Pahasta sisältää nimittäin niin monta hittiainesta omaavaa rallia, joita tullaan luukuttamaan radiossa tulevan vuoden aikana lukemattomia kertoja, kuitenkaan onnistumatta saväyttämään odotetulla tavalla.

Syynä on kappaleiden yksitoikkoisuus. Kappale kappaleen jälkeen tuntuu, että kaikki on kuultu kertaalleen jo aikaisemmilla albumeilla. Poikkeuksena ovat kuitenkin mahtipontinen Paaso torvisektioineen ja levyn lopettava Yhdestoista marssi. Nämä valonpilkahdukset eivät kuitenkaan riitä erottamaan Kaikki kolmesta pahasta -albumia muista tasaisen varmoista Apulanta -albumeista.

Apulanta
Kaikki kolmesta pahasta
Apulanta OY
[[[

Teksti: Onni Kauppinen