Keikka-arvio: Villi ilta Huvilassa – Jätkäjätkät ja Jukka Poika & SEB

Jaa Facebookissa

Taiteiden yö sai hulvattoman alun loppuunmyydyssä Huvila-teltassa perjantaina. Ensin lavalle nousivat Jukka Poika & Sound Explosion Band, loppukarkeloista vastasivat Jätkäjätkät. Musiikki tuli koko illan täysillä ja korvatulpattomat tunkivat sormet korviin – mikäli tanssimiseltaan ehtivät.


Platinaa myynyt Jukka Poika halusi imeä yleisön kuiviin, jotta Jätkäjätkille jäisi mehuton teltta. Herra lähestulkoon onnistui missiossaan, kun koko katsomo hyppi, tanssi ja lauloi mukana yli tunnin mittaisen keikan. Jukka Pojan ja Sound Explosion Bandin yhteispeli on ihailtavan lahjakasta ja kuulijat saivat roppakaupalla mielihyvää, iloa ja aurinkoa. Tunnelma Huvila-teltassa oli lämpöisen letkeä – suorastaan hikinen.

Puolen tunnin väliaika virvokkeineen taisi auttaa ja elpynyt yleisö oli virtaa täynnä Jätkäjätkien ottaessa lavan haltuun. Ensisävelistä lähtien oli selvää, että musiikilla iloitteleva ja irtipäästettyä ilkikurista kakaralaumaa muistuttava poppoo ei jättäisi ketään kylmäksi. Ei edes alueen ulkopuolella konsertista nauttivaa runsaslukuista kuulijakuntaa. Energisen balkanpumpun kaikkien jäsenien samaan otokseen vangitseminen on valokuvaajalle hyvin vaikeaa, ellei jopa mahdotonta. Bändin menoa ei voinut katsella hengästymättä. Jengi jorasi kotelomekossa, verkkareissa, kravatilla ja ilman. Esittelyn mukaan Jätkäjätkien yksi tavoite on tehdä hanurista taas kuuma instrumentti. No, Rasmus Pailoksen käsissä soitin on hoteinta hottia.

Jätkäjätkät ja Jukka Poika pumppuineen ovat jokaisella keikalla lunastaneet paikkansa maan parhaiden livebändien joukossa. Niin tälläkin kertaa.

Teksti, kuvat: Anna-Maria Talvio