Keikka-arvio: Lisa Ekdahl Huvilassa

Jaa Facebookissa

Ruotsalainen laulaja-lauluntekijä Lisa Ekdahl hurmasi loppuunmyydyn Huvila-teltan Helsingin juhlaviikkojen maanantaisessa konsertissa. Yleisö kiitti laulajatarta seisovin aplodein.

Taivas repesi Tokoinrannan yllä ja salamat löivät, kun hentoinen nainen vaiensi voimakkaalla läsnäolollaan koko yleisön. Ekdahl ei liiemmin rankkasateesta innostunut, hän totesi sen vaikuttavan instrumenttienkin sointiin. Mutta ei sade tunnelmaa onnistunut pilaamaan. Eikä myöskään Lisa Ekdahlin upean bändin soitantaa: Mathias Blomdahl, Josef Zackrisson ja Tomas Hallonsten loivat suorastaan koskettavan kokonaisuuden Ekdahlin persoonallisen äänen kanssa.

Hillityn eteerinen ja tunnelmallinen – ja silti leikkisä – konsertti koostui kahdesta osasta. Ekdahl esitti kappaleita sekä uudemmasta että vanhemmasta tuotannostaan. Enimmäkseen ohjelmistossa oli Lisa Ekdahlin omia sävellyksiä, mutta joukkoon mahtui myös hienoja coverklassikoita, kuten My heart belongs to daddy sekä Cry me a river. Eivätkä Ekdahlin tulkinnat kalvenneet alkuperäisesittäjille lainkaan, päinvastoin. Artisti totesi, että koska hänen kotimaansa on aivan naapurissa, niin hän rohkeni esittää lauluja myös ruotsin kielellä. Ja siitä yleisö piti: varsinkin, kun toisena encorena kuultiin laulajan yksi kauneimmista biiseistä Vem vet.

Loistokeikka, kaikin puolin.

Teksti, kuva: Anna-Maria Talvio